Wat doe ik?

Spullen:
 • Je bent een geboren sloddervos en je hebt handige tips nodig om je huis overzichtelijk te maken én te houden zodat je niet meer naar je spullen hoeft te zoeken?
 • Je hebt een drukke baan en je hebt daardoor ’s avonds geen puf meer om op te ruimen. Je huis is daardoor een rommeltje geworden en je voelt je niet prettig meer in je eigen huis en je durft geen bezoek meer te ontvangen?
 • Je bent een perfectionist en geen enkel opruimsysteem voldoet aan jouw eisen waardoor je maar helemaal niet opruimt?
 • Je gaat verhuizen of samenwonen (of je bent net verhuisd en woont inmiddels samen) en je ziet door de dozen je huis niet meer?
 • Een familielid gaat naar een aanleunwoning of naar een verzorgingstehuis en niet alles kan worden meeverhuisd?
 • Een dierbare is overleden en je weet niet wat je met zijn of haar spullen aan moet?
Als Professional Organizer (ook wel "Opruimcoach" genoemd) kan ik je helpen met opruimen en het creëren van overzicht.
Ik kan je handige tips geven bij het nemen van beslissingen over spullen, over het overzichtelijk(er) indelen van kasten en ruimtes én over hoe je dat overzicht het beste kunt bewaren.

Administratie:
 • Je post ligt ongeopend op de salontafel
 • Je rekeningen liggen onbetaald in een la
 • Oude kranten en tijdschriften liggen (ongelezen) op de bank.
Ik ga samen met jou de stapels papieren door om het te sorteren en uit te zoeken. Ik help je met het sorteren en overzichtelijk opbergen van je post zodat je niet meer bang hoeft te zijn dat je rekeningen vergeet te betalen of afspraken vergeet na te komen. We bekijken wat er met bepaalde stukken moet gebeuren en jij neemt indien nodig direct de actie die nodig is.

Huishouden:
 • Je afwas stapelt zich op
 • De meubels moeten nodig afgestoft worden
 • Het sanitair heeft dringend een schoonmaakbeurt nodig.
Ik kan je tips aanreiken om je huishoudelijke klusjes tot routine te laten worden, waardoor je niet meer uren bezig bent met schoonmaken.
Door orde op zaken te stellen in je huis, creëer je niet alleen rust en ruimte in je hoofd, maar ook tijd voor leuke dingen!

Intakegesprek:

In het intakegesprek, dat ongeveer anderhalf uur duurt en bij voorkeur bij jou thuis gehouden wordt, gaan we samen bekijken wat jij aan hulp nodig hebt. Als je besluit van mijn hulp gebruik te willen maken, dan maken we meteen een afspraak om samen aan de slag te gaan.
Daarbij moet je niet denken dat er binnen no time weer orde op zaken is gesteld. Meestal heeft het weken of maanden geduurd om het een rommeltje of vies te laten worden, dus dan moet je niet verwachten dat het 1-2-3 is opgeruimd en schoongemaakt.

Werkafspraak:

Werkafspraken zijn blokken van 3 uur (maar langer of korter is in overleg mogelijk), waarin wij samen aan de slag gaan op het gebied van jouw hulpvraag.
Iedere werkafspraak begint met het opstellen van een doel dat we willen bereiken.
Jij zorgt ervoor dat wij tijdens de werkafspraak ongestoord aan de gang kunnen, dus dat er geen kinderen in de buurt zijn die aandacht nodig hebben of huisdieren die nieuwsgierig tussen de spullen komen snuffelen.

Hoe pakken we het aan?

Ik ga jou niet vertellen welke spullen je mag houden of welke spullen je weg moet doen. Jij blijft de baas over jouw eigendommen, jij neemt de beslissing. Ik kan je echter wel tips geven om makkelijker die beslissing te nemen of over hoe jij je spullen het meest praktisch op kunt bergen. 

Voor een opgeruimd en schoon huis is discipline nodig en het beste kan dat door de werkzaamheden, of dat nou opruimen of schoonmaken is, tot routine te laten worden.
Ik ga dan ook niet vóór jou opruimen of schoonmaken, maar mét jou. Jij moet het tenslotte leren en tot routine maken en jij zult het moeten bijhouden!

We werken stap voor stap (zoals eerder gezegd: rommel die in jaren is opgebouwd is niet 1-2-3 opgeruimd) en we bouwen samen een routine op die bij jou past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten