Wie ben ik?

Mijn naam is Kirsten Bloemsma. Ik ben in 1965 geboren in Amsterdam en woon nu al zo'n 40 jaar naar volle tevredenheid in Lelystad. Ik ben getrouwd en heb twee stiefkinderen.

Van jongs af aan ben ik altijd al netjes en opgeruimd geweest. In de weekends ruimde ik braaf mijn kamer op en maakte ik schoon. Zelfs in de schoolvakanties was ik mijn bureau of kasten aan het opruimen. Ik vond het leuk om mijn spullen netjes te ordenen en een vaste plek te geven.

Een opgeruimde kamer/huis gaf mij (en geeft nog steeds) rust en ik hou van overzicht. Ik vind het fijn als ik nooit naar mijn spullen hoef te zoeken en dat mensen altijd onverwacht binnen kunnen komen lopen zonder dat ik het vervelend hoef te vinden dat mijn huis een rommeltje of vies is.

Dit betekent niet dat het nooit rommelig bij mij is, hoor! Ik hou van kaarten maken en borduren, en als ik eenmaal aan een projectje ben begonnen, is mijn bureau een wanordelijke chaos. Alhoewel, er wordt wel eens gezegd "creatieve mensen hebben geen rommel, zij hebben overal ideeën liggen". 

Na het halen van mijn Mavo, Havo en MEAO diploma's ben ik meteen gaan werken, maar mijn eerste baantje beviel mij eigenlijk helemaal niet. Ik ben nooit een rekenwonder geweest en omdat ik bij een bank werkte kwamen er toch veel cijfertjes bij kijken en dat paste totaal niet bij mij. Ik heb uiteindelijk de overstap kunnen maken naar een puur administratieve baan bij het Openbaar Ministerie, waar ik nu nog steeds werk.

Door reorganisaties, de daarbij komende onzekerheden én de verhuizing vanuit Lelystad naar een andere standplaats waardoor ik veel tijd kwijt ben aan reizen, ben ik gaan nadenken over wat ik nu eigenlijk écht wilde doen. Na veel brainstormen en rondzoeken op internet, kwam ik bij de opleiding tot Professional Organizer (ook wel "Opruimcoach" genoemd) bij De Huishoudcoach uit. Ik denk dat ik eindelijk mijn roeping heb gevonden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten