vrijdag 25 mei 2018

Opruimsessie 10: de garderobekast in de hal

In de hal hebben wij een grote inbouw garderobekast, die uit 4 delen bestaat: 2 hoge delen waarvan één met planken en de andere met een kledingroede voor de jassen. Ook hangt er bij de jassen een soort vakkenverdeler met daarin wat gympies en slippers. Boven de jassen nog een plank waar onze rolkoffers op staan en onze geocache spullen.

Verder nog 2 lage delen waarvan er in één een schoenenkastje staat en in de andere staat de kattenbak met wat kattenbenodigdheden. (Dit deurtje staat normaal gesproken op een kleine kier, zodat je niet alles ziet en de kat op de bak kan).
Het deel met de planken bevat o.a. voorraad, een bak met snowboots en schoenpoetsspullen en een bak met wanten, mutsen, sjaals e.d. Op de onderste plank staat een bak voor het oud papier, een bak voor lege flessen en een bakje voor glas.

Spullen die naar de kringloop mogen leggen wij altijd onder de jassen neer.

Om te beginnen hebben we alle planken leeggehaald en alle spullen in het halletje gezet:
Er kon niet heel veel uit deze kasten weg, wel hebben we alles wat handiger ingedeeld.

Om te beginnen hebben we de schoonmaakspullen die eerst in een klein kratje én los op de plank stonden (we hadden een tijdje geleden veel spullen in de aanbieding ingeslagen) nu allemaal in één grotere krat gezet. In het kleine kratje zitten nu de kattenspullen (speelgoed, borstel, etensbakjes, dekentjes etc.). 
Ook hebben we soortgelijke dingen bij elkaar op de plank gezet, zoals toiletpapier, keukenrollen en tissues.
Er stond nog een reserve Dolce Gusto apparaat (als je gaat samenwonen heb je soms dingen dubbel), en die wilden we op Marktplaats verkopen, maar hij bleek het niet meer te doen en kon dus weg.

We hadden ook nog 2 reserve krabpalen voor de kat (die eigenlijk bij een ander soort krabpaal hoorden) en we kwamen er achter dat we deze niet konden gebruiken. Onze krabpaal heeft nl. een bekleed plankje bovenop en we zouden de bekleding kapot moeten maken om de schroef te kunnen aandraaien. De krabpalen mogen dus weg.

Uit de kledingkast kwam een hangertje dat weg mag en ook nog een sjaal (want 2 sjaals is echt wel genoeg!). Een winterjas mocht in de was en gaat daarna naar de kast op de kleedkamer. Twee andere winterjassen moeten eigenlijk naar de stomerij, maar de stomerij is weg dus ik moet even op zoek naar een andere.

En dan zien de kasten er nu zo uit (en zoals je ziet is er op de bovenste 2 planken en op de onderste plank nu nog ruimte over):
 En ter vergelijking nog een keer de vóór foto:Geen opmerkingen:

Een reactie posten