zondag 8 april 2018

Opruimsessie 5: de berging in de tuin

In onze tuin staat een kleine houten berging. Met het mooie weer van dit weekend, was dit dé ideale gelegenheid om deze eens aan een opruimbeurt te onderwerpen. Op de plek waar ik stond toen ik deze foto maakte, staan normaal gesproken onze fietsen, die stonden nu natuurlijk even buiten.
 
Omdat het een houten berging is waar een heel dun laagje water in staat als het flink regent, hebben we alles zoveel  mogelijk in plastic kratten opgeborgen. De witte kratten die je hier op de foto ziet komen bij de IKEA vandaan. Bovenop de kratten lagen allerlei losse spullen. Ook stonden er veel spullen op de koelkast. Dit hebben we nu allemaal uitgezocht. Tevens hebben we alle kratjes leeggehaald en alle soortgelijke spullen bij elkaar in dezelfde krat gestopt.
Helemaal rechts (niet zichtbaar op bovenstaande foto) staat onze tuinmeubel set.

We hebben de witte kratten nu meer naar rechts geplaatst, waarbij we uiteraard de spullen die we het minste gebruiken achteraan hebben gezet. De spullen die hierboven rechts in de hoek stonden, staan nu tussen de koelkast en de witte kratten in, waardoor we er beter bij kunnen.

Het lijkt op de "na" foto niet veel opgeruimder, toch gaan er veel spullen weg: een vogelhuisje, bird feeder, kerstboomstandaard, barbecue, plastic kratje, paar oude rubberen laarzen, 2 IKEA Socker kweekkasjes met nep plantjes. Verder verhuizen er een aantal schoonmaakmiddelen naar binnen, want zolang ze in de berging staan zijn ze uit het zicht en gebruiken we het niet. Ook gaan er een aantal (half)lege verpakkingen naar het chemisch afval.
Ook is het nu anders ingedeeld, waardoor we nu makkelijker bij sommige spullen kunnen komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten